HÁLÓZATÉPÍTÉS

Cégünk több mint 14 éves tapasztalattal rendelkezik távközlési és informatikai rendszerek telepítésében, üzemeltetésében. Az üzleti élet ma már elképzelhetetlen korszerű informatikai hálózat nélkül. Alapvető igény a nagy mennyiségű adatok gyors és megbízható továbbítása a vállalaton, cégeken belül és az üzleti partnerek között.

A Widenet Internet Szolgáltató Kft. szakemberei a hálózatok tervezésén, kivitelezésén át a hálózatüzemeltetésig valamennyi felmerülő feladatot képesek megoldani. Ajánljuk szolgáltatásunkat a teljes felsorolás igénye nélkül elsősorban cégeknek, vállalatoknak, intézményeknek, önkormányzatoknak és szervezeteiknek, szállodáknak, panzióknak, üzleteknek vagy magánszemélyeknek egyaránt.

Mit jelent a hálózatépítés?

Cégünk szakemberei a helyszínen igényfelmérést végeznek, majd a helyi sajátosságok figyelembevételével elkészítik az árajánlatot és a rendszertervet, ami meghatározza az optimális kábelezési rendszert, a nyomvonalat, a tartalék végpontok mennyiségét és elhelyezkedését. Ezeket a munkákat a későbbiekben várható együttműködés reményében térítésmentesen végezzük.

A rendszerterv alapján felkészült szakembereink kiépítik a hálózatot. A kivitelezés első fázisa a kábelek, kábelcsatornák felszerelése, valamint a rendezőszekrények és a fali csatlakozók elhelyezése, a végpontok mérése és tesztelése. Ezt követi az aktív eszközök telepítése és konfigurálása. Cégünk nincs elkötelezve egyik gyártó termékei felé sem, ezért garantálni tudjuk, hogy az igényeknek leginkább megfelelő konstrukciókkal és ár-érték arányban a legkedvezőbb árakkal szolgáljuk ki ügyfeleinket.

Réz- és optikai kábelezés a megbízható és gyors hálózatért

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a leghatékonyabb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban az árnyékolt Category5E S/FTP sodort érpáras réz kábelt használjuk, mely a 100MBps-1GBps sebességet tudja. Amennyiben 10GBps sebesség szükséges, az árnyékolt Category6A S/FTP sodort érpáras réz kábelt használjuk.

A réz-kábelezés azért válhatott minden informatikai hálózat alapjává, mert minden korszerű eszköz támogatja, csatlakoztatása minden eszközhöz egyszerű és teljesen szabványos, valamint könnyen bővíthető. A leghatékonyabb megoldás, amikor szükség esetén a hálózatépítést optikai kábelezéssel egészítjük ki. Az optikai kábel garantáltan bevált eszköz 100 méter feletti távolság esetén, gerinckábelezésre, elosztószekrények összekötésére.

Bármilyen felépítésű is az Ön informatikai rendszere, biztos lehet benne, hogy kiválasztjuk az Ön számára leginkább működőképes hálózati rendszert.

Stabil és nagy hatósugarú Wi-Fi hálózat
A Wi-Fi napjainkban nagy népszerűségnek örvend. Mint minden rendszernek, vannak vitathatatlan előnyei. Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni, ha:

cégének zárt körű belsős, és vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van,
gyakran fogadnak vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot,
nagy kiterjedésű az iroda, így több antennára és nagy hatósugárra van szükségük, gyakori a készülékek helyváltoztatása. 

Figyeljünk arra, hogy az otthonokban használatos Wi-Fi a legtöbb munkahelyen nem megfelelő. Az olcsó, 2,4 GHz-en működő Wi-Fi routerek otthon jól működnek, de a legtöbb vállalkozás méreteivel nem tudnak megbirkózni. Hatósugaruk túl kicsi, jelerősségük nem elegendő ahhoz, hogy 5-10 számítógépnek elegendő hálózatot biztosítsanak.

Cégen belül olyan Wi-Fi hálózatra van szükség, mely elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja, a vállalat teljes területét lefedje, és mozgás közben az antennák közötti váltáskor a kapcsolat ne szakadjon meg.

A 2,4GHz és 5GHz-es, professzionális és megbízható Wi-Fi rendszerek már egyáltalán nem jelentenek komoly kiadást, azonban egy profi Wi-Fi hálózat komoly programozást igényel.

Kábel és Wi-Fi együtt?

A legtöbb ügyfelünknek vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Az Ön cége így egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.

Amennyiben az Ön cégének is szüksége van egy új, hatékony vállalati informatikai hálózatra, forduljon hozzánk bizalommal! Garantáljuk a gyorsaságot, szakértelmet és precizitást!

Az otthonokban használatos Wi-Fi hálózat

Nagyon fontos egy modern háztartásban a megfelelő minőségű és sebességű hálózat kiépítése. Elég, ha csak az online játékok, videók, Tv nézés, felhő alapú szolgáltatások vagy zenék élvezete által megkövetelt sávszélességre gondolunk. Ha a megfelelő sebességű internet kapcsolat rendelkezésre áll, házon belül a mi dolgunk pedig csupán annyi, hogy minden olyan helyre eljuttassuk ezt, ahol valamilyen eszköznek szüksége lehet rá.

A legegyszerűbb saját helyi hálózatot egy routerrel lehet biztosítani, sok esetben ez a fajta otthoni hálózat elegendő is magánszemély ügyfeleinknek. Az otthoni hálózat: azoknak az eszközöknek (pc-k, mobilok, játékkonzolok, stb) a gyűjteményét nevezzük így, amik rendszerint egy router, vagy switch segítségével összeköttetésben állnak.

A helyi hálózat (Local Area Network, azaz LAN) kiépítésével a cél egy olyan kapcsolati háló beállítása, amiben minden eszközzel kapcsolódni tud az összes többihez, lehetővé téve a fájlok megosztásán kívül a videók stream-elését, adatmentést és egyéb felhasználási módokat is.

Internet szolgáltatásunk megrendelésekor, kérjük, szíveskedjen jelezni router igényét, és a szolgáltatás bekötésekor segítünk a hálózat beállításában.